کنیتکس، به عنوان یک پوشش مناسب است که با گذشت زمان همچنان توسط افرادی که به دنبال کار طولانی مدت و دوام بالای پوشش ساختمان خود می گردند استفاده می شود. در اینجا قصد داریم به آموزش کنیتکس و انواع آن بپردازیم.
از سال ۱۹۶۲ در سراسر افریقای جنوبی استفاده شده است و بیش از ۲۰سال طول عمر استفاده آن میباشد. کنیتکسها ضد آب و مرکب از آلاستومر و رزین پلاستیکی پلی استر است. فرمول ثبت شدهکنیتکس، به عنوان رنگی فاقد مولکول کربن، از نظر شیمیایی خنثی محسوب شده و در نتیجه اشعه فرا بنفش و آب و هوا تاثیری در آن نداشته است.
همچنین ذکر این نکته حائز اهمیت است که نیروی دریایی آمریکا، جهت پوشش ناوهای جنگی از کنیتکس استفاده میکرده است. چراکه در هر شرایط آب و هوایی قابل استفاده میباشد.
کنیتکس،پلاستیکی است که آب و هوا نمی توانند به آن نفوذ کنند. چسب کنیتکس، حداقل یک میلیمتر نفوذ میکند، بنابراین سطح کنیتکس بدون ترک می شود و لایه ای هموار و صاف ایجاد می گردد. بدین وسیله میتوان از ترک های سطح برای مدت نامحدودی جلوگیری کرد.
این مخلوط شامل مواد شیمیایی وارداتی است از آلمان است، چراکه این منطقه خود نیز درگیر مشکلات ناشی از رطوبت است و بنابراینکنیتکسها راهکار مناسبی برای آنها بوده است.
kenitex، به سه نوع کنیتکس روغنی، کنیتکس پلاستیک، کنیتکس اکرولیک تقسیم می شود که در اینجا به معرفی آنها و مزایا و معایب شان خواهیم پرداخت:
کنیتکس روغنی برای داخل و بیرون ساختمان استفاده میشود . از مزایای این نوع، اینست که آب گریز می باشد. از عیوب کنیتکس روغنی گرانی بنزین، بوی نامطبوع و دیرخشک شدن میباشد. به دلیل آنکه با بنزین رقیق می شود تا کاملا خشک نشده باشد می تواند خطر آفرین باشد و با کوچکترین جرقه ای حتی با زدن کلید برق شعله ور شود. بنابراین اگر مورد غفلت قرار گیرد میتواند در محیط های سر بسته خسارات جبران ناپذیری را بدنبال داشته باشد.
این نوع کنیتکس،برای داخل ساختمان و جایی که در معرض آب قرار نمیگیرد استفاده میشود.مهمترین مزیت آن عدم وجود بوی نامطبوع ، عدم اشتعال و خشک شدن سریع میباشد. به دلیل آنکه از آب برای رقیق شدن استفاده می کند خطرات کنیتکس روغنی را ندارد. از مهمترین معایب ان آب گریز نبودن آن می باشد. به این صورت که اگر در معرض آب قرار بگیرد رطوبت آب را در خود جذب میکند و کم کم حالت چسبندگی خود را از دست می دهد.
کنیتکس اکرولیک هم برای داخل ساختمان و هم بیرون استفاده میشود.از مزیتهای مهم آن اینست که این نوع کنیتکس، آب گریز بودن، سرعت در خشک شدن،عدم وجود بوی نامطبوع و عدم اشتعال می باشد و بنابراین بسیار مورد استقبال قرار می گیرد. باید توجه داشت که کنیتکس را به کمک مخزنهای پمپ باد و قیفهای مخصوص به دیوار یا سقف می پاشند. برای اینکه دانه هایکنیتکسی به اطراف (در و پنچره و چمن یا کف …) پاشیده نشود آنها را تا ۱۵ متری محل کار با مشنباه و…می پوشانند تا محیط پاکیزه باقی بماند .
برای تعیین قیمت کنیتکس،ابتدا باید سطح زیر کار مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت نیاز به بازسازی ابتدا اینکار انجام شود.همچنین انتخاب نوع کنیتکسدر میزان قیمت تاثیرگذار خواهد بود. معمولا کنیتکس پلاستیکی ارزانتر و کنیتکس اکرلیک باتوجه به مزایای فوق العاده آن قیمتبالاتری را به خود اختصاص می دهد.
آنچه که در مورد کنیتکس، بسیار حائز اهمیت است اینست که این پوشش مناسب در برابر نفوذ آب و هوا به خود مقاومت نشان می دهد و بنابراین اولین چیزی که از آن به چشم می خورد ضمانت و ماندگاری بیش از گارانتی است.
کنیتکس به دلیل عدم نفوذ رطوبت در خود، قابل انعطاف میباشد. برای اجرای کنیتکس جایی سوراخ نمی شود. پی و سیلی پمپ نمی شود که منجر به خرابی داخلی شود.همچنین لازم است بگوییم که برای اجرای آن نیاز به نقاشی داخلی ساختمان نیست.که این مساله برای بسیاری از افراد مورد توجه قرار می گیرد چراکه گچکاری دوباره دیوارهای داخلی سبب کثیف شدن و پوشیده شدن کفپوشها می شود و ممکن است نیاز به نظافت بدون استفاده از آب داشته باشد که درکنیتکس، این مساله وجود ندارد.
ضمانت استاندارد کنیتکسی۱۰ الی ۱۵سال بسته به نوع کاربرد آن دارد. گرچه ۴۰ سال تجربه در افریقای جنوبی سبب می شود که طول عمر آنرا ۲۰سال یا بیش از آن بدانیم. اما چیزی که مهم است بدانیم اسن است که هر رطوبتی، چسب را از بین میبرد پس از بروز رطوبت باید جلوگیری شود. استفاده از چسب ویژه که مخلوطی مشخص شده از مواد خاص است باید با توجه به نوع پوشش دیواری که استفاده می شود صورت بگیرد تا ضمانت محصول حفظ شود.
اگر دیواره ای امادگی عایق یا ضد آب شدن را نداشته باشد و در آن آثار ترک وخرابی وجود داشته باشد ، نیاز به زیرسازی میباشد و تمام دیوارها باید به صورت زیر ترمیم می شوند:
در کنیتکسها لازم است با سیمان سفید و پودر خاک سنگ، دیواره یا سطح مورد نظر را زیرسازی کنیم و سپس برای اجرای آن عمل نماییم.
رولکس به نوعی از رنگ کنیتکس، گفته می شود که بافت نرم تری دارد و از دانه های ریز تری تشکیل شده است. در حقیقت رولکس راکنیتکسی دندانه دار نام میدهند.
رنگ کنیتکس و رولکس از دوام و مقاومت بالایی بهره مند است. پس برای اجرا بر روی دیوارهای بیرون خانه و نمای ساختمان می تواند مناسب باشد. اجرای رولکس با کنیتکس، متفاوت است. به اینگونه که اجرای آن در چند مرحله انجام می شود و در طراحی آن می توان از ترکیب چند رنگمختلف استفاده کرد. به این شکل که می توان با زمینه رنگ روشن و نقوش و دانه های رنگی روی آن کار کرد.
شرکت ساختمانی خوشبین آماده ی خدمت رسانی به شما در این زمینه است
تلفن ۰۹۱۲۶۸۰۵۵۱۲
درباره این سایت